تحــــــــــــــــلیل

در این وبلاگ سعی می شود تحلیل ها ی منصفانه ای از فضای عمومی جامعه ارائه شود

تحــــــــــــــــلیل

در این وبلاگ سعی می شود تحلیل ها ی منصفانه ای از فضای عمومی جامعه ارائه شود

تحــــــــــــــــلیل

خدمت مخاطبان این وبلاگ عرض ادب و ارادت دارم . سعیم این است در مجال موجود، اصل یادداشت ها و مطالبم را که در رسانه های مکتوب و غیر مکتوب دیگر نوشته ام، بازنشر دهم زیرا در رسانه ها معمولا یا سیاست ها ی آن رسانه یا محدودیت هایش اجازه نمی دهد هر آنچه که مسوولیتش را می پذیری، منتشر کنی اما این فضا به این
دلیل که تمام مسوولیتش را شخص نویسنده وبلاگ می پذیرد همه مسوولیت هم بر عهده اوست و هر جا نیاز باشد شخصا پاسخ خواهد گفت. با تشکر حمیدرضا عظیمی

بایگانی

آمدن یا نیامدن مساله این است

حمیدرضا عظیمی | جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۲، ۰۵:۳۳ ب.ظ

13 اردیبهشت 92 روزنامه شهروند

 

عصر ایران  از به وجود آمدن حالت فوق العاده در ستادهای انتخاباتی سایر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. یکی از نشریات از زلزله هاشمی یاد کرد و هر کدام از رسانه ها، تحلیل خود را از این موضوع ارائه کردند. بسیاری از کسانی که تا دیروز صحبت از نیامدن قطعی هاشمی صحبت به میان می آوردند، با انتشار موضع جدید آیت اله سمت و سوی تحلیل های خود را تغییر داده و حالا دیگر صحبت از آمدن هاشمی می کنند.

بیست و نهم فروردین ماه بود که صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی در دانشگاههای تهران در تحلیلی گفت:‌ بعید به نظر می‌رسد هاشمی بیاید چرا که اصلاً قرار نیست از اصلاح‌طلبان کسی کاندیدا شود. وی با اعلام اینکه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم رقابتی بین اصولگرایان است، تصریح کرد: فعلاً امکان برگشت اصلاح‌طلبان به عرصه سیاست وجود ندارد.

اما زمانی که جمله معروف هاشمی «نمی گویم نمی آیم« منتشر شد این ایدئولوگ اصلاح طلب در چرخشی آشکار گفت: هاشمی نهایتا با این جمع بندی خواهد رسید که بیاید.

صادق زیباکلام،  در گفتو گو با افکار نیوز گفت: «هاشمی رفسنجانی» به دلیل وظیفه‌ای که نسبت به آینده کشور و نظام احساس می‌کند، در ‌نهایت بر تردید خود برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری غلبه کرده و ظرف روزهای آینده حضور خود را در انتخابات اعلام می‌کند.

به هر حال هر چند پیش از این هم مطالب زیادی درباره آمدن یا نیامدن هاشمی، مطرح شده بود، اما از زمان انتشار موضع جدید آیت اله، موضوع آمدن یا نیامدن او به عنوان یکی از دغدغه های اصلی نامزدها و طرفداران آنها، تبدیل شده است.

در پاسخ به اینکه چرا آیت اله خیال همه را راحت نمی کند و یک بار برای همیشه موضوع شفافی نمی گیرد تا تکلیف همه روشن شود، تحلیل های زیادی وجود دارد.

در یکی از رسانه های مجازی پیغامی که یکی از مخاطبان زیر مطلب مربوط به آمدن یا نیامدن هاشمی نوشته شده بود، بخشی از این واقعیت را نشان می دهد.

مخاطب مشرق نیوز در پیغام خود آورده بود: چرا هاشمی نمی گوید که صد در صد نمی آید؟ چون می خواهد بفهمد آیا مشایی می آید یا نه اگر بیاید ایشان هم می آید در نظر خود فکر می کند بخاطر خطر مشایی اصولگرایان میان بد وبدتر ، ایشان را انتخاب می کنند.

مخاطب دیگر نوشته بود: هاشمی خیلی دوست دارد بیاید اما اقبال مردمی ندارد.

شاید اگر همین دو نکتته را مد نظر قرار دهیم بتوان دغدغه اصلی آیت اله را برای آمدن یا نیامدن دریافت. هاشمی آدمی است که یا نمی آید یا اگر بیاید معتقد است باید حول او اجماع حداکثری باشد. وی در اعلام موضع جدید خود نیز بر این نکته تاکید کرده که فردی 80 ساله است. هاشمی در 80 سالگی توان پذیرش شکست را ندارد و به نظر می رسد تجربه او در انتخابات مجلش ششم و اتخابات سال 84 به او آموخته باشد که هر که بامش بیش برفش بیشتر . ادم هائی که یا درست یا نادرست به آدم های بانفوذ تبدیل شده اند، در صورت شکست، تبعات بیشتری باید تحمل کنند و به نظر می رسد سن آیت اله برای  تحمل شکست در سن 80 سالگی حتی اکر احتمالش کم هم باشد، مناسب نیست.

 

 

  • حمیدرضا عظیمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی